Säkerhetspolisen

Så stora utmaningar Göteborg med hela Sverige står inför! Efter vårt ett besök på Säkerhetspolisen i Väst står det klart att de behövs både ny lagstiftning och mer ekonomiska resurser.

• Frågan kring ISIS är extremt komplex för myndigheten, de många terrorresor som främst boende i nordost reser på måste stoppas. De som kommer hem står under myndighetens bevakning men att resa till ISIS område bör vara ett brott mot rikets säkerhet.
Men endast 1/3 av sommarens terrordåd utfördes av personer som varit i Syrien.

• Ryssland står för merparten av den olagliga underrättelseverksamheten i landet och den trappas upp dag för dag. En stor utmaning för bland annat Göteborg där man beräknar att var tredje anställd på ryska konsulatet är här för att bedriva underrättelseverksamhet.

• Gör det möjligt för Säkerhetspolisen att använda sig av FRA för spaning inom landet.07ceada3-89e5-4e41-9a0f-969017edba22

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *